7 Eylül 2013 Cumartesi

Gürze - Azeri Mantısı


Sizlerle Azeri usulü mantı tarifinı paylaşmak istiyorum. Soğuk kış günlerinde bu mantıyı sulu hazırlayıp, aile bireylerinizi mutlu edebilirsiniz. Hazırlanışını daha iyi anlatmak için video çekimini de hazırladık.























Gürze için gereken malzemeler:

500g. kıyma
4-5 adet orta boy soğan
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tutam tuz

Üzeri için:
1 tutam kişniş otu









































Yapılışı:
Unu hamur yoğuracağınız kaba alın.
Ortasına tuzu ve suyu ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp üzerine nemli bez örterek 20 dk. dinlendirin. Bir kabın içine blender'de iyice kıyılmış soğanı, kıymayı, tuzu ve karabiberi alıp yoğurun. Kıymalı karışımı tavada, iyice pişene kadar kavurun. Bezeleri, unlanmış bir zeminde ince bir şekilde açın.Açtığınız yufkaları bir cam bardak yardımıyla kesip,
ortalarına kavrulmuş kıymayı ekleyip, hamuru ortadan katlayıp, içine doğru bastırarak kapatın. Mantıları tencereye aktarıp yumuşayana dek haşlayalın ve delikli kepçeyle servis tabağına alın. İsteğe göre bir tavada tereyağını eriterek salçayı, dövülmüş sarımsakları ve kırmızıbiberi ekleyebilirsiniz. Biz üzerine kişniş otu ilave ediyoruz.

Afiyet Olsun...


Video & Fotoğraf: www.ozgurbakir.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder